МХЕГ-ын Хүнс хөдөө аж ахуй үйлдвэр үйлилгээний хяналтын газраас Хятад, Солонгос үндэсний хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газарт дотоод хяналт, эрүүл ахуйн зохистой дадлыг хэвшүүлэх зорилгоор энэ чиглэлийн үйлчилгээ эрхлэгчдэд сургалт, хэлэлцүүлэг зохион байгууллаа.
Хүнсний гаралтай аливаа аюулаас урьдчилан сэргийлэх, байгаа эрсдлийг олж илрүүлэх, таслан зогсоох, эсвэл зөвшөөрөгдөх түвшин хүртэл нь бууруулах хяналтын тогтолцоо бий болгох зорилготой уг сургатад нийслэл хотод Хятад, Солонгос хоол, хүнс үйлдвэрлэдэг 42 аж ахуй нэгж байгууллагын төлөөлөл оролцсон юм.
Практик дээр анхаарах дараах зүйлсийг сургалт зохион байгуулагчдаас сануулж байлаа.