Хоол үйлдвэрлэл, үйлчилгээний газруудад хоол үйлдвэрлэлийн технологи ажиллагааг мөрддөггүй, технологийн шат дамжлагыг нэг чигийн урсгалтай зохион байгуулаагүй, хоолны газарт дотоод хяналтыг нэвтрүүлээгүй, ариун цэвэр муу, ариутгал, цэвэрлэгээг зохих шаардлагын хэмжээнд хийж хэвшээгүй, мэргэжлийн бус хүмүүс ажиллаж байгаа. Мөн түүхий эд бүтээгдэхүүний хадгалалт, тээвэрлэлт, боловсруулалтын технологийн горим мөрдөөгүй зэргээс хоол хүнснээс шалтгаалсан хордлогот халдвар гарах нөхцөл бий болдог.
Шинэ жил, хүлээн авалт зэрэг тэмдэглэлт арга хэмжээ, олон хүнийг нэг дор хамруулан зохион байгуулах, хоолны газраар үйлчлүүлэхдээ юуны түрүүнд дараахь зүйлийг анхаарахыг зөвлөж байна.
Эх сурвалж: МХЕГ