Нийгмийн Эрүүл Мэндийн Хүрээлэнгээс иргэдэд өвчлөлөөс урьдчилан сэргийлэх зөвлөгөө өгөх нээлттэй хаалганы өдөрлөгийг зохион байгууллаа.
Тус өдөрлөгөөр иргэдэд эрүүл мэндийг дэмжих,
Энэ үеэр мэдээлэл сурталчилгаа, зөвлөгөө өгөх зорилгох эрүүл мэндийг дэмжих “Эхэд ээлтэй” өрөөг нээсэн байгаа" хэмээн тайлбарлалаа.
Мөн бид өдөрлөгийн үеэр Ж.Батжаргал эмчээс зохистой хооллолтын талаар зөвлөгөө авсан юм.
Тэрбээр зохистой хооллолтын талаар "Зүй зохистой хоололт гэдэг нь өөрийн нас, биемахбодын онцлог, ажил мэргэжил зэрэгтээ тохируулан хооллохыг хэлнэ. Зөв хооллолт яах аргагүй өглөөний цайнаас эхэлнэ.
Монголчуудын ихэнх нь өглөөний цай уудаггүй гэдэг нь олон удаагийн судалгаагаар батлагдсан байгаа. Өглөө өлөн яваад өдөр кофе уух, шарсан хуурсан хоол идэх, түргэн хоол идэх нь маш буруу юм.
Өдөрт хооллох тоо
Зөв зохистой хооллолтын зөвлөмжөөр өдөрт доод тал нь гурван удаа, болж өгвөл 4-5 удаа хооллох хэрэгтэй. Таван удаа хоолловол маш сайн.
Нэг удаад идэх хэмжээ
Мөн нэг удаад хооллох хооллолтын хэмжээ маш чухал. Өлөн явж байгаад 400 гр-500 гр-аар хэт их идэх нь аюултай. Нэг удаа идэхдээ 200-250 гр хоол идэх нь зүйтэй.
Хоолны найрлага
Таргалалтаас сэргийлье
Таргалалт сүүлийн жилүүдэд хурдацтай нэмэгдэж байна. Зөвхөн насанд хүрэгчид ч биш бага насны, өсвөр насны хүүхдүүдийн дунд таргалалт нэмэгдэж байна.
Энэ нь зохисгүй хооллолт болон хөдөлгөөний хомсдолоос шууд шалтгаална. Тэгэхээр өөрт тохирсон хэмжээгээр хоолоо идэж, тогтмол хөдөлгөөн хийх нь чухал юм" гэж зөвлөлөө.
Статистик мэдээ