Уншиж байна ...
ХУУЧИРСАН МЭДЭЭ: 2016/12/27-НД НИЙТЛЭГДСЭН

Хүнс бохирдох нөхцөл, аюултай дадал хэвшлүүд

С.Бадрал, iKon.mn
2016 оны 12 сарын 27
iKon.MN

Аюулгүй байдал нь алдагдсан хоол хүнс хэрэглэсний улмаас суулгалт өвчний гол шалтгаанаар жил бүр 550 сая хүн /220 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд/ өвчилж, 230 сая хүн /96 сая нь 5 хүртэлх насны хүүхэд/ нас барж байна.

Өвчин үүсгэх гол шалтгааныг эмгэг төрөгч нян, вирус, шимэгч болон химийн хороор бохирдсон хоол хүнс эзэлдэг бөгөөд хувийн эрүүл ахуйг муу сахих нь хоол хүнсээр дамжих өвчний шалтгааны 36 хувийг эзэлж байна.

Хүнс бохирдох нөхцөл

 

 

Эх сурвалж: НЭМХ

Зураг
13 | 12 | 12 цаг