2017 оны 3 сарын 7
Мах, сүү, гурилаар органик хооллож байсан Монголчуудын хүнсний нэр төрөл нэмэгдэж, гадаадын олон орноос нөөшилсөн бүтээгдэхүүнийг бүх нэр төрлөөр нь оруулж ирж идэх болсон нь бидний ходоодыг гэмтээх болсон. Өдөржин өлөн явсаар орой нь хэтрүүлж иддэг буруу зуршил мөн л ходоодны дайсан болж байна. Хоол хүнсний болон ахуйн буруу хэрэглээ ходоодны хорт хавдар үүсэхэд гол шалтгаан болж буй. Дэлхий дахинд хорт хавдраар нас барж буй тохиолдлын гуравдугаарт ходоодны хорт хавдар орж байна. Тэр ч бүү хэл, манай улс энэ хавдрын улмаас нас барж буй хүнийхээ тоогоор дэлхийд тэргүүлж байгаа нь уг өвчин аюултай гэдгийг илтгэнэ.